Beide Moties zijn op 16 juni aangenomen door de Tweede Kamer er is uitstel tot 1-1-2017 en er komt een Hardheidsclausule voor ernstige zieke collega's

Datum, 16 juni 2015

Beste leden,

Het is gelukt beide moties van Aukje de Vries van de VVD zijn omstreeks 15.15 uur aangenomen in de Tweede Kamer.

Het gaat hierom de Motie 29 verlenging van de overgangsregeling naar 1-1-2017 mede ondertekend door de heer Omtzigt van het CDA.  En om de Motie 30 dat er een Hardheidsclausule c.q Ontheffingsmogelijkheid voor schrijnende gevallen, bijvoorbeeld langdurige ziekte in de wet moet worden opgenomen. Mede ondertekend door Omtzigt van CDA en door Koolmees van D66.

U ziet maar het kan dus toch. Loek Sliepen die ernstig ziek is en al van alles had geprobeerd richting de AFM, de tweede kamer en richting het CDFD kwam niet verder. Hij werd als een van de eerste lid van onze Vereniging en zodoende kenden wij zijn verhaal. Hierop hebben wij hem in contact gebracht met Toon Berendsen van VVPOnline die op 20 mei 2015 een interview op VVPOnline plaatste. En daarna ging het balletje snel rollen. Edwin Herdink pakte dit op en stuurde het schrijnende geval naar diverse Tweede Kamerleden. Zo ook ging Adfiz achter de coulissen hier aandacht voor vragen.

Daarbij had de CANON groep al gevraagd om uitstel en niet tot 1-4-2017 maar tot 1-1-2017 omdat op dit moment CDFD de zaak nog helemaal niet in orde heeft qua vraagstelling etc..

Het heeft heel veel indruk gemaakt op Aukje de Vries van de VVD toen wij haar gesproken hebben op 4 juni, op de wandelgangen van de Tweede Kamer, overigens door het knappe telefoonwerk van Aïda Brands van AMWeb,  nadat haar ingebrachte VSO’s  niet behandeld konden worden wegens het uitlopen van de PGB van Van Rijn. U ziet maar het is nog niet gelopen, met goede argumenten kunnen wij nog heel veel bereiken.

Wij houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen
maar voorlopig hebben we deze in de zak.

Vereniging Geen PE(Plus) examens meer
Voorzitter
Michiel Zoet


CONTACT INFORMATIE

Kerkbuurt 38, 1551 AE Westzaan
Phone: 075 - 640 33 25
Email: info@geenpeexamens.nl
Web: geenpeexamens.nl

SITELINKS
afmelden voor de nieuwsbrief